joi, 28 februarie 2008

Ideea noastra

Dah... am lansat la marketing international o bere marca Ursus cu gust de fructe. Azi, cand trec prin titlurile zilei, ce sa vad? Ca Ursus chiar lanseaza o bere cu gust de fructe. Campania noastra de promovare era, insa, gandita mai bine. :P
Ce idei practice mai avem!!!

marți, 26 februarie 2008

Iarta-l pe Tavi

Spotul meu TV preferat din ultimul timp.

sâmbătă, 23 februarie 2008

Arta urbana

sau "arta dom'le" dupa cum a caraterizat Roxx urmatoarele:





Timpul trece fara noi

Mama zicea ca de cand a inceput sa lucreze mult si fara concediu nu mai stie in ce anotimp suntem. Si eu ma gandeam: mare chestie! te uiti in calendar si vezi ca e iulie si-ti dai seama ca e vara. Mi-am dat seama de curand ca nu e acelasi lucru. Timpul trece fara ca noi sa-i dam voie. Si tot ce vedem e ca ninge din nou - a mai trecut un an - sau ca iarasi au aparut ghioceii.
In ultimul timp am reinceput sa merg pe jos la scoala si sa ma plimb prin parc. Si am inteles ce zicea mama. Am reusit sa surprind un moment ce are loc o data pe an: trecerea de la iarna la primavara:

Jumatate din parc si din lac erau inca sub imperiul iernii iar in cealalta jumatate era primavara in toata regula, ca in imaginea de sus. In cea de jos... primavara devreme.

joi, 21 februarie 2008

Fabrica de Fericire

Mi-am adus aminte de Fabrica de Fericire astazi la cursul de Marketing Agroalimentar cand profesorul ne-a spus ca bautura Coca Cola este naturala pentru ca are ca principale ingrediente (mai mult de 90% din cantitate) produse naturale (muuulta apa). Bine, discutia poate continua in multe directii de aici. Ideea era sa scriu despre parerea mea cu privire la ceea ce transmite Coca Cola in ultimul timp.

La inceput mi s-a parut nefericita asocierea Coca Cola cu Fabrica de Fericire. Mi se parea ca sugereaza o asemanare cu drogurile, prin efectul de fericire promis. Totusi, macar din "interes profesonal", trebuia sa intru pe site sa vad si eu despre ce e vorba. Asa ca... click, site-ul se incarca destul de bine si ajung intr-un peisaj cu dealuri verzi si cer albastru senin. De aici trebuie sa-mi aleg parcursul: sa urmaresc filmul - pentru utilizatorii mai pasivi, sa aplic pentru un job in Fabrica sau sa incep sa lucrez.

Bineinteles ca am ales sa ma joc, deci... l-am luat pe Capacila si am incercat sa inchid cat mai multe sticle cu ajutorul lui. Nu am reusit sa inchid nici una si m-am plictisit repede asa ca am iesit. Desi nu am facut treaba buna sefii mi-au dat un premiu - un wallpaper:

Totusi am zis sa vad ce e si cu jobul ala de pe pagina principala si am vrut sa aplic. Am dat de urmatorul formular pe care l-am si completat dar pentru a aplica trebuia sa ma autentific ceea ce nu aveam de gand. Eram deja plictisita si am iesit de tot.
Concluzia? Nu stiu pentru ce s-a facut atata valva. Totul e plictisitor cu exceptia ideii ca se intampla ceva magic in automatele de Coca Cola dupa ce introducem moneda.


luni, 18 februarie 2008

Vechi si nou














































In caminul Tei C1 al ASE-ului se fac modernizari. Mai exact ni se schimba mobilierul. Toata treaba a inceput de vreo 2 luni din care s-au lucrat doar cateva zile. Adica doar 2 din 8 etaje sunt gata.
Pretextul unei asa mari intreruperi a fost sa nu ne deranjeze muncitorii in sesiune. Yeah! De parca ii pasa cuiva de studenti. Dulapurile vechi au fost scoase pe hol si... acolo au ramas!
Tot pe hol stau si cele noi mai mult sau mai putin ambalate. Sesiunea s-a terminat de mai bine de doua saptamani si... nici o miscare.
Poate s-au gandit oamenii ca invatam si in timpul anului si o sa le monteze la vara. Posibil numai in Romania.

miercuri, 13 februarie 2008

Vine, vine primavara!

Pentru mine a venit deja. Primavara incepe odata cu primul ghiocel primit. De obicei e de la tati dar anul acesta a fost de la prietenul meu.

Ghiocei, trandafir si Bucuresti.

luni, 11 februarie 2008

Decat

Am decat un lucru sa va spun: urasc folosirea gresita a cuvantului decat, ca in propozitia anterioara. Ma enerveaza la culme. Este, insa, ceva specific bucurestenilor sau celor care vor sa se dea bucuresteni. Nu stiu daca le e lene sa mai bage un nu pentru a face propozitia corecta: nu am decat un lucru, sau daca nu au auzit de doar sau numai. Si cum mi-am uitat castile acasa... o sa ma enervez din ce in ce mai mult...

De (re)vazut

... la filme ma refer si o sa le iau in ordine invers cronologica.

Asadar, ultimul vazut e Asterix la Jocurile Olimpice. Desi frantuzesc si desi n-am mai vazut nici unul din filmele cu Asterix si Obelix acest film mi-a placut. Transformarea atmosferei olimpice, tipica arenelor grecesti, in una specifica stadioanelor de astazi precum si actori surpriza ca Michael Schumacher si Zidane au contribuit la realizarea unei productii dragute.

Urmatorul film la care ma refer este Gone with the wind pe care nu l-am mai revazut de mult si care mi-a facut o deosebita placere si mi-a amintit de vremea cand citisem romanul lui Margaret Mitchel pe nerasuflate. Un film de 5* dupa parerea mea (si a altora din moment ce are 8 premii Oscar).

Ultimul, dar cu siguranta nu cel din urma, e The bucket list cu Jack Nicolson si Morgan Freeman. Lista in cauza contine lucruri de facut in ultimele luni ale vietii protagonistilor precum: sarutarea celei mai frumoase femei din lume, skydiving, ajutarea unui strain.
Vizionare placuta!

sâmbătă, 9 februarie 2008

Sfaturi parintesti

De cand ne stim parintii ne dau sfaturi. De cele mai multe ori pare ca n-au altceva mai bun de facut dar tot de cele mai multe ori au dreptate... cel putin in cazul meu. Cand n-am ascultat si am facut "my way" am ajuns la cuvintele parintilor. Cate o data recunosc, de cele mai multe ori nu. Si ei vad asta si totusi nu zic nimic. Nu se bucura si nu-mi "arunca" un "I told you so" cum n-as scapa ocazia sa fac eu.
Exista insa si sfaturi... sa le numesc "redundante" a caror urmare este doar sentimentul ca "te-a batut la cap" cineva.
Un exemplu de care ma lovesc de cate ori imi fac bagajele acasa: "Vezi sa nu uiti nimic!"

joi, 7 februarie 2008

Ziua mea - zi importanta

Mai exact o leapsa de la Paula prin care sunt indemnata sa caut pe Wikipedia pentru a gasi ce s-a intamplat de-a lungul timpului de ziua mea dar nu asa... oricum... ci dupa niste reguli:
  • 5 evenimente
  • 5 aniversari
  • o moarte
  • o sarbatoare.

Eu, ca o fata cuminte ce sunt, ma conformez:

Evenimente:

  1. In 1972 se inaugureaza Bursa din New York
  2. In 1809 Statul Papal este anexat Imperiului Francez de catre Napoleon
  3. 1814 - se semneaza Constitutia Norvegiei
  4. 1895 Se inaugureaza prima statie a metroului din Atena - Piata Omonia (been there but a little bit later :P)
  5. 2004 - Massachusetts devine primul stat american care legalizeaza casatoriile intre persoane de acelasi sex

Aniversari

  1. Prima insemnare la acest capitol este 1155 cand este marcata nasterea lui Jien - istoric si poet Japonez
  2. In 1961 Enya vede lumina zilei pentru prima data in Irlanda
  3. Acelasi lucru pentru Trent Rezor in 1964 in Statele Unite
  4. In 1971 s-a nascut o printesa olandeza - Maxima
  5. 1974 este anul in care s-a nascut preferata mea Andrea Corr de la The Corrs (totul se leaga dupa cum zicea si Paula)

In 1915 moare Sandro Botticelli.

De ziua mea este Ziua Mondiala a Telecomunicatiilor.

Atat despre prima parte a lepsei. Mai este una cu adresa pe care sa-mi trimiteti cadourile de ziua mea dar o sa va spun mai tarziu, sa nu uitati pana atunci.

Cam obositoare leapsa asta dar, daca o vrea cineva... feel free! E super oferta!

PS Nu va spun cand e ziua mea but if you really want to know... click. :P

miercuri, 6 februarie 2008

Emisiunile TV

"I'm ten. TV is my life." zicea pustiul din Singur acasa la un moment dat. Nu mai am de mult zece ani si nici televozorul nu e viata mea dar am terminat sesiunea, am ajuns acasa unde nu am cu cine sa ies in oras si am decis sa ma mai delectez si eu cu programele televiziunilor.
Nu am decat doua mentiuni de facut: Simona Nae a cantat Ave Maria la Teo in emisiune cam in acelasi timp in care la Maruta canta Ludovic Orban My way. Acestea sunt momente mai mult sau mai putin artistice care nu stiu daca au ce cauta in emisiuni de divertisment, de dupa amiaza. Cred ca o sa-mi ocup timpul cu filme.

duminică, 3 februarie 2008

Poveste

Drumul spre casa a fost fara periperii spre deosebire de data trecuta. Am stat singura pe doua locuri si am citit.
Tocmai despre asta vreau sa va vorbesc. I-am cumparat o carte mamei Diana asa cum a fost, autor Paul Burrel - majordomul printesei. Nu credeam ca va fi pe placul meu dar cum imi uitasem castile in camin nu aveam ceva mai bun de facut pe drumul lung si plictisitor asa ca am zis sa-i dau o sansa.
Cartea incepe cu multumiri si apoi cu descrieri ale camerelor Dianei. Plictisitor inceputul dar ceva imi spunea ca there's more where that came from. Si am citit in continuare pana am realizat ca sunt in mijlocul unei povesti cu printi si printese dar nu de "once upon a time" ci de acum cativa ani, o poveste care nu se petrece intr-un taram fantastic ci in lumea reala. Si atunci am hotarat ca voi citi pana la capat. Si nu regret.
Mi-au placut mult relatarile majordomului despre stapana lui, pe care inca o mai slujeste si, desi n-am crezut chiar tot, m-am simtit ca in culisele unei piese de Shakespeare. Eram mica dar imi amintesc ca am plans cand am vazut la TV inmormantarea Dianei, mai ales cand sir Elton John a interpretat Candle in the wind. Mi-au dat lacrimile si la ultimul capitol al cartii dar pozele din final mi-au readus buna dispozitie pe care Diana o oferea celor care-i erau in preajma.
Sper sa-i placa si mamei micul meu dar pentru ea.

vineri, 1 februarie 2008

Gata sesiuneaaaa

Dap, dupa cum s-a vazut deja din articolul anterior am terminat sesiunea. Cu bine, fara restante pot sa spun desi nu am primit inca toate rezultatele. Ultimul examen a fost la Tehnologie Hoteliera si de Restaurant, intr-unul din amfiteatrele din cladirea veche a ASE-ului, cu domnul Nicolae Lupu. Desi la inceput parea ca va fi floare la ureche, s-a dovedit a fi o materie destul de grea si profesorul cam exigent. De aceea m-am temut de acest examen mai mult decat orice. Cum totul e bine cand se termina cu bine, pot sa spun ca am invatat multe lucruri interesante despre, preparate, bauturi (vinuri, in special, dar si cocktailuri), hoteluri, manifestari de tot felul. Chiar daca nu voi folosi informatiile in munca mea viitoare, cu siguanta ca voi sti cum sa servesc un vin la restaurant, cum sa-l potrivesc cu mancarea sau ce trebuie sa-mi asigure un hotel de o anumita categorie.
Despre examen... imaginile de mai jos.

A walk in the park

O plimbare de dupa... examen. Mai exact de dupa ultimul examen. :P
Sesiunea la ASE s-a terminat pentru multi.
Pentru nenorocosii cu examene in weekend... Bafta!
Si sa revin la plimbarea mea... asa arata Parcul Circului la sfarsit de iarna:

Si mai sunt si unii care inca mai sunt in sesiune si invata in parc.