duminică, 16 decembrie 2007

Bucuresti - Falticeni via peripetii

Dupa un drum luung de 8 ore prin nameti sunt acasa in sfarsit. Trebuie sa va povestesc drumul sa vedeti ce va asteapta in caz ca aveti de parcurs o distanta maricica cu autocarele Atlassib in Romania.
Aveam autocarul la ora 9 dar, din experientele anterioare, am invatat ca trebuie sa vii cu mult inainte pentru a gasi un loc bun, which I did. Am ajuns la autogara la 8 fara 10 cu un taxi pentru ca, din cauza lucrarilor, tramvaiul 36 nu mai merge. Nimic nou pana acum, Bucuresti!
Si, deci, am ajuns la autogara. Nenea cu informatiile de acolo ma ia repede in primire, ma intreaba unde merg, imi inghesuie bagajele la cala si ma trimite repede "sus" sa-mi gasesc un loc. Incep eu frumos din fata... plin tot, la mijloc... la fel, in spate un grup mare si galagios de muncitori veniti de la munca din Italia cu cateva sticle de vin din acelea din plastic pe care eram convinsa ca intentioneaza sa la consume pe drum. Nu mai zic nimic despre miros... ma gandeam ca dupa ce se inchid usile o sa mor.
Cat imi treceau prin minte aceste ganduri am vazut un loc liber langa un baiat si-l intreb, plina de speranta si foarte zambitoare, daca e ocupat. Mi-a pierit zambetul imediat cand a venit colegul sau de drum. Un nene care statea vis-a-vis si care parea ca face parte din grupul vesel imi spune ca e liber langa el. Mai avea putin sa-mi zica "stai in brate la mine papusa" sau cel putin asa mi s-a parut mie. Nu aveam alta optiune asa ca mi-am lasat ghiozdanul pe locul liber si am coborat sa analizez situatia.
Cand a pornit motorul ma urc din nou in autocar cu planul ca daca incepe grupul vesel sa "deguste" vinul ma duc la sofer sa cer un loc mai in fata. In sfarsit pornim, imi pun castile in urechi si incep sa citesc ziarul, asta ca sa nu vad si sa nu aud ce se intampla in jurul meu. In scurt timp realizez ca scaunul pe care stateam nu putea fi blocat si se misca incontinuu in functie de directia pe care mergeam.
Cand a venit nenea caruia trebuia sa-i platim mi-am scos castile sa ma inteleg cu omul si sa pot sa-i spun of-ul meu. Sitam ca biletul pentru studenti e 25 de lei, ii dau 30 si primesc inapoi 10. Wow! Beneficiam de reducere. In timp ce platea si colegul meu de scaun mi-am dat seama ca merge tot in Falticeni. I-am spus taxatorului ca am o problema cu scaunul si a spus ca stie de problema dar nu poate face nimic. Trebuie sa-mi pun sticla de apa intre scaune pentru a-l bloca. In momentul respectiv, nenea de langa mine ma intreaba daca nu vreau eu locul de la geam. Eram foarte incantata! In timp ce faceam schimbul colegul meu imi atrage atentia cu privire la muzica de pe autocar: o colectie best of 70, 80. Atunci am renuntat la casti. Citeam totusi ziarul ca sa evit o conversatie.
Mai tarziu insa, am facut schimb de ziare cu colegul meu: eu aveam Ziarul Financiar si Gandul, el Pro Sport si Libertatea, asta dupa ce s-a scuzat pentru calitatea ziarelor pe care le are ca doar astea se mai gaseau la chioscul din autogara. Apoi, pornind de la subiecte precum vremea sau incalzirea globala (la care ma pricep ca am vazut An inconvenient truth) am ajuns sa vorbim despre invatamant - fiica lui e in clasa a noua la liceul meu si nenea era un parinte de nota 10 care stie toti profesorii fiicei lui, note, materii. Mai rar asa oameni. Nici nu stiu cand am ajuns la popasul de la Tamboiesti. Omul avea o cultura generala uimitoare. Am savurat fiecare minut al conversatiei noastre. La popas a vrut sa-mi cumpere o cafea sub pretextul "Ai facut cinste cu ziare, eu cu cafea". Nu beau cafea asa ca... back in the bus!
Restul drumului a fost caracterizat de frig, nush ce se stricase. Cat despre grupul vesel din spate - cu care colegul meu nu avea nici o legatura - am avut de ce ne amuza: Glume de genul "Nea soferu'... opriti la primul magazin si cumparati-ne manusi!"
Pe la Roman am vazut ca unul dintre ei era mort de beat si ca l-au dus ceilalti in brate jos, dar acolo era destinatia lor si deci, scapasem de ei.
Inca o intamplare funny! Vecinii din lateral:
A: Unde mergi?
B: La Suceava.
A: Dar ti-ai luat bilet pana la Roman doar.
B: Da. Ca pana la Roman era mai ieftin.
THE END

14 comentarii:

Iulian Filip spunea...

Misto calatorie! Vezi ca se mai intampla sa te inseli asupra oamenilor (asa la prima vedere)?
Ma bucur ca pana la urma ai avut o calatorie placuta si ai ajuns teafara si nevatamata acasa!
Cat depre cuvantul casa... VREAU SI EU!! :(

Sim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Sim spunea...

Am vrut sa zic ca desi vad ca esti nerabdator nu pot sa nu-ti zic ca la noi ninge ca-n povesti de dimineata fara oprire.
E superb!!!
Mai rezista putin!

Carina spunea...

Totul e bine cand se termina cu bine :P

Sim spunea...

True, Carina!

Anonim spunea...

Funny story..really:) am inceput sa rad de una singura de se uitau colegii la mine ca la o ciudata!!

Anonim spunea...

Mersi ca faci un fel de publicity pt ziarul financiar! mi-a placut comentariul contrastul evidentiat intre ziarele tale si cele ale colegului de drum:)pup
enjoy your holiday

Sim spunea...

@ Mira: Multumesc pentru aprecieri!
Despre publicitatea pe care am facut-o va trimit un numar de cont :P

Roxx spunea...

wow c drum ai avut! fun fun all the way :) bine ca ai ajuns safe acasica, ca tare multi iti doreai ;)
merry x-mas and all ! :*

Sim spunea...

@ Roxx: Saru'mana! :D
Parca nu-ti placea sa scrii x-mas desi esti adepta prscurtarilor :P

Lyna spunea...

e pur romaneasca intamplarea :)) ... nu ma mira omul rasarit cu care ai discutat , mai exista si d-astia ... oameni care salveaza calatorii lungi si deprimante .

Sim spunea...

@ Lyna: O sa beau un pahar de sampanie in cinstea lor! In cazul meu chiar m-a salvat omul respectiv.

Ticu spunea...

Mda , acelasi lucru am patit si eu de foarte multe ori cu soferii si reducerile pentru studenti... Dar cand am bani schimbati , le dau exact 25 de lei ca sa nu mai faca ei ce vor :d ....oricum o sa am cosmaruri toata viata cu autocare de la atlasib

Sim spunea...

Acum sunt mai multe optiuni. Insa pe vremea aia... Atlassib-ul avea monopol. :)