marți, 8 ianuarie 2008

Ce carte am langa mine?

Leapsa de la Roxx:
1. Ia cartea care este cea mai aproape de tine.
2. Deschide-o la pagina 123.
3. Găseşte a 5-a propoziţie/frază.
4. Postează pe blog textul următoarelor 4 propoziţii/fraze cu aceste instrucţiuni.
5. Nu îndrăzni să scotoceşti prin rafturi după cartea aceea foarte deosebită sau “intelectuală”.
6. Dă leapşa mai departe la alţi 6 prieteni.
Respectand intocmai regulile... don't laugh!... cartea cea mai apropiata (nu foarte apropiata, totusi) e "Marketing international", autori Nicolae Pop si Ionel Dumitru. Ce vreti?! Suntem in presesiune! Daca acuma nu am manualele aproape... atunci cand? Mai ales ca de marketing international ma tem cel mai tare. Deci... here it goes!
"Exemple ale unor astfel de riscuri de ordin politic [al pierderii dreptului asupra investitiei facute pe o piata straina, ca sa intelegeti ceva] s-au consemnat pe numeroase piete ale lumii. Astfel Mexicul a expropriat caile ferate private in 1937 si industria petoliera in 1938. Guatemala a confiscat plantatiile de banane ale investitorilor straini in 1953, Cuba si-a nationalizat industria in 1960, Iranul a confiscat investitiile straine in 1979, iar Franta a nationalizat bancile in 1983. Motivatia acestor demersuri a fost frecvent bazata pe sentimente nationaliste."
Leapsa mai departe la oricare 6 dintre voi se simt in stare!

4 comentarii:

Roxx spunea...

foarte tareee !! :)))) bine sim! si eu era sa am aproape manualu de marketing direct! bine ca m-a salvat cealalta carte :)) era chiar deasupra :))

Sim spunea...

Macar citatul meu e mai folositor. Ia sa vad... ce ai retinut?... ca acusi e examenul! :D

Anonim spunea...

Hmm..as prefera ca si examenele sa se bazeze pe astfel de lepse...deschideti cartea la pagina N si scrieti in lucrare ce vedeti acoolo. :))

Sim spunea...

Ce super ar fi!
Si acuma gata cu visatul si inapoi la proiect!